Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • Gratis verzending vanaf €75
  • Snelle verzending
  • Advies via chat of WhatsApp
  • No products in the cart.

Designed For Kids

  /  Spelen   /  5 handige opruimtips voor de kinderkamer
Groene Ghost opbergmanden van Roommate

5 handige opruimtips voor de kinderkamer

Groene Ghost opbergmanden van Roommate

Hou je van orde en netheid en weet je sinds de komst van je kids niet meer waar eerst te beginnen? Overal waar je komt vind je speelgoed en slingeren er boekjes, knutselwerkjes en tekeningen rond. Heel herkenbaar! Kinderen zijn nu éénmaal kampioen in het op 10 minuten zoveel mogelijk rommel maken maar opruimen achteraf wordt af en toe vergeten.

Kinderen verzamelen op korte tijd een berg speelgoed en houden ervan vanalles te verzamelen. Daarom is het goed om bij de inrichting van de kamer voldoende opbergruimte te voorzien en de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Een opgeruimde kamer brengt rust in je hoofd, daarom helpen wij je graag op weg met deze 5 handige tips:

1   LESS IS MORE

Hou de kamer rustig. Plaats niet te veel meubels en accessoires, dit geeft al snel een overvolle en rommelige indruk. Kies voor enkele eye-catchers en plaats enkel de meubels die nodig zijn in de kamer.

2   BENUT DE RUIMTE OPTIMAAL

Naast het plaatsen van opbergmeubels kan je ook leuke opbergdozen plaatsen naast het bed of in de bedlade. Vergeet ook de muur niet. Een leuk wandrekje of een wandplank zijn super handig om enkele kleine hebbedingetjes op te bergen.

3   BRENG STRUCTUUR

Kies leuke opbergdozen en manden om al de verschillende spulletjes en speelgoed van je kids in op te bergen. Om het leuk en overzichtelijk te houden kan je op de verschillende bakken een label plakken. Voor jongere kinderen kan je op de labels een afbeelding printen. Als je geen etiket wil, kan je ook washitape, verkrijgbaar in verschillende kleuren, gebruiken om de inhoud op de doos te schrijven.

4   TAKE IT OR LEAVE IT

Op korte tijd verzamelen kids een berg aan speelgoed en hebbedingetjes. Hou hier regelmatig kuis in en bewaar enkel waar ze echt nog interesse in hebben. Speelgoed dat stuk is, gaat de vuilnisbak in. Dingen waar ze niet meer mee spelen kan je weggeven of verkopen. Zijn je kids nog klein kan je ook altijd wat speelgoed wegzetten op zolder en na een tijdje terug boven halen.

5   BETREK JE KIDS BIJ HET OPRUIMEN

Maak van opruimen iets leuks! Leer je kinderen dat opruimen geen straf is. Als alles een vaste plek heeft vinden ze hun speelgoed veel makkelijker terug. Maak er een dagelijks ritueel van om samen op te ruimen.

Wij hopen dat je met deze tips een stapje dichter bent bij een opgeruimde kamer. Ben je nog op zoek naar een leuk wandrekje, toffe opbergdozen of opbergmanden, neem dan een kijkje in ons assortiment ‘Opbergen’.