Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • Gratis verzending vanaf €75
  • Snelle verzending
  • Advies via chat of WhatsApp
  • No products in the cart.

Designed For Kids

  /  Slapen   /  5 tips voor een fijne slaapplek in je kamer
Bedovertrek bosdieren ijsblauw van Studio Ditte

5 tips voor een fijne slaapplek in je kamer

Dekbedovertrek bosdieren van Studio Ditte

We hoeven je wellicht niet te vertellen dat een goede nachtrust super belangrijk is en zeker voor kinderen. Na een goede nachtrust zijn kinderen immers beter uitgerust en kunnen ze zich beter concentreren op school. Maar ook de nacht op zich vervult een belangrijke rol. Tijdens de nacht worden alle nieuwe indrukken, opgedaan tijdens de dag, verwerkt en dat is belangrijk voor het groei -en leerproces van onze kids. Hoe kunnen we nu in de kinderkamer een knus plekje maken om te slapen en hoe maken we van slapen echt een feest?

1   Zorg voor een knus bed

Een goede nachtrust start met een bed waar je kind met plezier in kruipt. Kies voor een stevig bed met een kwalitatieve matras en kleedt dit aan met een leuke, zachte bedovertrek. Kies hierbij voor een effen dekbed in een trendy kleur, al dan niet afgewerkt met een subtiele print zoals bv gouden sterretjes of planeten. Of maak je van je bed een echte eye-catcher met een opvallende, toch stijlvolle print zoals van Studio Ditte. Kies voor zoemende vliegtuigjes, coole race-auto’s of schattige bosdieren. Bij een mooie bedovertrek hoort natuurlijk een bijpassend hoeslaken in ultra zachte materialen zoals bamboo of bio katoen.

2   Bye, bye monsters en spoken

Zeker bij jongere kindjes met een levendige fantasie kan het inslapen wel eens verstoord worden door denkbeeldige monsters en spoken in de kast of onder het bed. Wuif de angsten van je kind niet zomaar weg maar besteed er als ouder ook niet overdreven veel aandacht aan. Praat erover met je kind en jaag deze ‘engerds’ samen weg uit de kamer. Een leuk hulpmiddeltje hierbij is de spokenjager My Boo van Atelier Pierre. De spokenjager gebruikt verschillende kleuren van rood (gevaar) over blauw (goede spoken worden gespaard) naar groen (veilig) om de kamer helemaal spook-vrij te maken. Na het kleurenspektakel geeft het spookje ook gewoon wit licht en kan je het gebruiken als nachtlampje.

3   Creëer een eenvoudig slaapritueel

Kondig op voorhand het einde van de dag aan en laat je kids tot rust komen. Flikkerende iPads of actieve spelletjes op de PlayStation horen daar niet bij. Nadat je kids hun pyjama hebben aangedaan en ze hun tanden hebben gepoetst is er nog tijd voor een verhaaltje. Bij jongere kindjes leest mama of papa voor uit hun favoriete boek. Oudere kinderen lezen zelf een mooi of spannend verhaal. Om de overgang naar het slaapmoment voor te bereiden dim je de hoofdverlichting en gebruik je een sfeervol nachtlampje of wandlamp. Lezen kan perfect in bed of je kan ook een echt leeshoekje maken als je kamer ruim genoeg is.

4   Een hele nacht knuffelen

Bij een goede nachtrust horen zeker enkele of zelf een hele familie knuffels. Ze maken je bed extra ‘cosy’, helpen bij het inslapen en geven een veilig gevoel. Naast de klassieke knuffels zijn er vandaag ook heel veel leuke knuffel-kussens. Dit zijn kussens die dankzij hun leuke vorm vb een leeuw-kussen, ananas-kussen of ster-kussen een hoge aaibaarheidsfactor hebben. Overdag zijn ze een leuke decoratie in je bed en ’s nachts fungeren ze als knuffel en kan je er heerlijk tegenaan liggen.

5   Zorg voor voldoende nachtrust

Breng regelmaat in de bedtijden en probeer deze aan te houden zowel in de week als het weekend. Hoeveel slaap een kind nodig heeft, is natuurlijk voor elk kind anders maar doorgaans reken je op 11 tot 13 uur voor een kleuter, 9 tot 12 uur voor een kind op de lagere school en 8 tot 10 uur voor een adolescent. In het weekend of tijdens de vakantie mag je kind uiteraard iets later naar bed en in de ochtend wat langer slapen maar probeer hier maximaal een marge van 1,5 uur verschil aan te houden. Is je kleuter steevast om 6u ’s morgens al wakker? Dan is een slaaptrainer misschien wel een goede oplossing.

Slaapwel!