Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • 10% korting op bijna alles met code HERFST10
  • Gratis verzending vanaf €75
  • Snelle verzending
  • Advies via chat of WhatsApp
  • No products in the cart.
  /  Trends   /  De 5 kinderkamer trends van 2022
De 5 kinderkamertrends van 2022

De 5 kinderkamer trends van 2022

De 5 kinderkamertrends van 2022

De start van een nieuw jaar betekent ook weer de lancering van heel wat nieuwe interieurtrends en nieuwe trendkleuren. Wij verzamelden voor jou de belangrijkste trends en geven jou hiermee alvast heel wat nieuwe inspiratie om jouw baby of kinderkamer een nieuwe uitstraling te geven dit jaar.

TREND 1: Nieuwe trendkleuren Olive Sprig & Bright Skies

2022 wordt het jaar waarin frisheid, vitaliteit en vrijheid centraal staan. Dit wordt weerspiegeld in de trendkleuren voor 2022: Olive Sprig en Bright Skies.

Olive Sprig, of letterlijk ‘Olijftakje’ is een grijsgroen dat staat voor de groei en de veerkracht van de natuur. Het is een rustige en ontspannende kleur die de ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid in huis.

Bright Skies is een licht en luchtig blauw. Het is een levendige en optimistische kleur. Deze tint haalt de positieve effecten van de natuur in huis en maakt de kamer levendiger en meer open.

Beide kleuren zijn bovendien ook heel mooi met elkaar te combineren. Mag het voor jou toch wat feller? Combineer deze kleuren dan met terracotta, roze of koraal.

TREND 2: Extra cosiness met aaibare materialen

Dit jaar gaan we resoluut voor nog meer sfeer in de kinderkamer. Een kamer moet voor een kind aanvoelen als een warm en geborgen nestje waar ze tot rust kunnen komen, huiswerk kunnen maken en zalig kunnen wegdromen. Daarom mag de kinderkamer extra zacht en comfy worden aangekleed met kussentjes, zeteltjes en poefs in de zachtste en meest fluffy materialen. Denk hierbij aan ‘teddy’ en ‘velours’, stoffen die momenteel helemaal on-trend zijn.

TREND 3: Back to nature

Deze trend om meer natuurlijke elementen en materialen te gebruiken in het interieur zet zich verder door en is wellicht een blijvertje. Meer dan ooit hoeft het allemaal niet meer zo ‘clean’ en strak te zijn als enkele jaren terug. Door natuurlijke materialen toe te voegen zoals hout, rotan, jute en stro creëer je instant een warme, gezellige sfeer. Gebruik rotan opbergmanden om je spulletjes in op te bergen of hang een rotan wandrek tegen je muur. Breng ook letterlijk wat natuur naar binnen door je rek te decoreren met enkele kleine plantjes of cactussen.

TREND 4: Ronde en organische vormen

Ronde, organische vormen zijn helemaal in dit jaar. Maar wat kunnen ronde vormen dan precies doen met de kinderkamer? De meubels in de kinderkamer (bed, kast, bureau) zijn doorgaans rechthoekig en strak van vorm. Door ronde vormen te gaan toevoegen ga je de strakke lijnen doorbreken en voeg je speelsheid, zachtheid en warmte toe aan het geheel. En dat is nu net wat we nodig hebben om van de kinderkamer een rustig en gezellig plekje te maken.

Op welke manier kunnen we ronde vormen dan toevoegen? Hier zijn de mogelijkheden bijna oneindig. Leg een ronde tapijt half onder je bed of bureau om de rechte lijnen van het bed of bureau te doorbreken. Met een ronde spiegel tegen de muur kan je makkelijk een lange, kale muur doorbreken en ga je de ruimte ook nog eens optisch vergroten. Voor wie geen fan is van spiegels is een peluche dierenkop ook een leuk alternatief. Maak een gezellig leeshoekje met een ronde poef. En vergeet ook de verlichting niet bij deze trend. Met een speelse, ronde hanglamp of tafellamp maak je het geheel direct veel zachter en gezelliger.

TREND 5: Retro vibes uit de 70’s

Invloeden uit de jaren 70 zijn weer helemaal terug van weggeweest en geven de kinderkamer een heel aparte uitstraling. We begrijpen dat deze trend zeker niet voor iedereen is weggelegd maar voor de ‘lovers’ raden we aan om zeker een kijkje te nemen bij Oyoy mini. De designers van dit Deense merk gebruiken graag interieurelementen uit de 70’s omdat dit hen doet herinneren aan hun eigen zorgeloze kindertijd. De retro items worden wel in een modern jasje gestopt met als resultaat: de mooiste items in warme aardetinten in bruin en oranje, luxueuze stoffen in katoen/wol en opvallende vormen.