Lorem ipsum dolor amet, modus intellegebat duo dolorum graecis

Follow Us
  • No products in the cart.
  /  Kinderkamer   /  Hoe richt je een kinderkamer in?
DFK BLOG 1 Foto 1

Hoe richt je een kinderkamer in?

DFK BLOG 1 Foto 1

De inrichting van de kinderkamer, voor sommigen één van de leukste dingen om te doen, anderen zitten met de handen in het haar en weten niet goed hoe eraan te beginnen. Sta jij op het punt om de kinderkamer onder handen te nemen?
Wij helpen je graag met deze 5 handige tips & trics.

1  DEEL DE KAMER IN ZONES IN

De kinderkamer is veel meer dan een plek om te slapen. Het is dé kamer in huis waar je kids tot rust komen, ontspannen, studeren en spelen. Alvorens de kamer in te richten is het handig dat je nadenkt welke zones jij nodig hebt in de kamer: slaap-zone, speel-zone, studeer-zone, chill-zone, opberg-zone,… Door de kamer op voorhand in te delen in de verschillende zones, is het makkelijk om de juiste aankleding en meubels te kopen.

 

2  MEUBELS

Hou bij het aankopen van de meubels rekening met de oppervlakte van de kamer. Alvorens allerlei meubels te kopen is het handig om een plattegrond uit te tekenen. Zo heb je niet enkel een idee van waar je alles gaat plaatsen maar kom je ook niet voor verrassingen zoals plaatsgebrek of een overvol geheel. Voor kleine kamers kan je opteren voor een hoogslaper. Zo kan je het bureau met extra opbergruimte plaatsen onder het bed.

DFK BLOG 1 Foto 5

3  KLEUR

Wat kleur betreft is alles mogelijk! Kies voor één van de warme, exotische trendkleuren 2020 zoals groen en okergeel. Ook hip zijn terracotta, bordeaux en donkerblauw. Daarnaast blijven de tijdloze rustige en lichte kleuren zoals grijstinten en pasteltinten nog steeds ‘in’. Deze brengen een aangename en rustige sfeer in de kamer.

Je kan al de muren in dezelfde kleur verven of je kan ook op één muur een accent zetten. Dit kan door een contrasterende verfkleur te gebruiken, een leuk behang uit te zoeken of een patroon/illustratie te schilderen zoals cirkels of bergen. Wil je regelmatig een ander ‘accent’ aanbrengen in je kamer, kies dan voor een leuke set muurstickers. Het voordeel van muurstickers is dat deze eenvoudig aan te brengen zijn en even makkelijk te verwijderen zijn zonder sporen na te laten. Tot slot kan je aan een eerder sobere, rustige kamer in een handomdraai een levendige en gezellige sfeer geven door accenten aan te brengen met je decoratie.

4   VERLICHTING

Een goede verlichting, aangepast aan de verschillende zones van de kamer is een must-have. Verlichting is niet enkel functioneel, maar zorgt ook voor de sfeer in je kamer. Kies voor een goede basisverlichting met zacht licht als eye-catcher en vul deze aan met extra verlichting zoals een leuke decoratieve wandlamp, een mooie bureaulamp en een nachtlampje.

5   DECORATIE

Decoratie mag niet ontbreken om de aankleding van je kamer compleet te maken. Leuke opbergmanden, knuffels, kussens, een tipitent, fotokaders, een tapijt, enz geven je kamer die extra ‘touch’ en gezelligheid. Om een mooi geheel te creëren is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende kleuren. Kies je voor meerdere kleuren, kies dan voor 1 zachte basiskleur waar je een accentkleur aan toevoegt. Enkele voorbeelden van leuke combinaties zijn grijs met okergeel, roze met goud, groen met rotan en naturel tinten.

Zorg ervoor dat de inrichting van de kamer helemaal past bij jouw stijl en smaak. Laat je inspireren door onze moodboards en maak er een leuke, rustige plek waar je kind zich helemaal thuis zal voelen.

Toch wat hulp nodig ?
Kijk op onze stylingadvies pagina en we helpen je graag op weg!